Tuesday, February 22, 2011

Vasario 21 d. Corella - Bilar - Carmen



Corella vietovė garsi mažiausiais pasaulyje primatais tarsyrais, kurie turi ir lietuvišką pavadinimą – ilgakulniai. Šie naktiniai gyvūnėliai dieną tupi ramūs medžių paūksmėje, savo didelėmis akutėmis žiopsodami į ilgakulnių reabilitacijos centrą atvykusius lankytojus. Jų galva gali pasisukti net 360 laipsnius. Tai mieli padarėliai, todėl „Filipinai ’11 M.Šalčiui atminti“ ekspedicija būtent šį žvėrelį pasirinko kaip simbolį, įsikibusį į lietuvišką trispalvę.

Bilar drugelių ferma supažindina su spalvingais drugiais, kurie besiporuodami keičia savo spalvą, o šis procesas užtrunka net 24 valandas. Chocolate Hills – Šokoladinės kalvos, o jų priskaičiuojama net 1268, nėra aukštos, iškilusios tik 40-60 metrų, o dėl jų kilmės mokslininkai galutiniai nesutaria. Manoma, kad jos yra koralinės kilmės, o paruduoja sausuoju laikotarpiu. Šokoladinės kalvos yra geologiniai paminklai ir įtraukti į UNESCO paveldą sąrašą. Mūsų vedlys Dainius, gražiai jas palygino su Rambyno kalnu, o man priminė Kernavės piliakalnius.

Jau įpratome valgyti egzotiškiausius vaisius. Durianas tai, rūgščiai, saldaus ir sūraus skonio mišinys, primenantis česnako, gendančio kiaušinio ir mango vaisiaus kokteilį, o jo kvapas jaučiamas iš tolo. Gurmanams pasirinkimas jūros gerybių gausus, tačiau valgant net restoranuose, peilio niekas neduoda, tik šaukštą ir šakutę. Filipiniečiai nuostabūs žmonės, visur sveikinasi, pradedant nuo mokinio iki policininko. Visi kelia rankas ir mojuoja, lyg būtų geriausi draugai. Neteko matyti surūgusio veido, o jų mėgstama karaokė giedama net bažnyčioje. Įdomu, ar šių žmonių nepakeitė laikass, kai čia keliavo knygos „Svečiuose pas 40 tautų“ autorius Matas Šalčius?  

                                                                                                Gerimantas

No comments:

Post a Comment